De Hondsrug Classic

Doe mee aan de avontuurlijke en uitdagende Hondsrug Classic op zondag 6 oktober! Deze mountainbikewedstrijd, die al 25 jaar een begrip is in Nederland, belooft een onvergetelijke ervaring te worden.

Het parcours van de Hondsrug Classic is verdeeld over twee rondes, elk bestaande uit drie lussen. En het beste van alles? Alle lussen komen vlakbij de start- en finishlocatie voorbij. Dus je hebt de kans om je supporters te zien juichen terwijl je jezelf tot het uiterste pusht.

De route zelf is een combinatie van het mooiste van de MTB Route Gieten/Gasselte en bredere bospaden om elkaar te passeren. Je zult langs het prachtige strand fietsen, dwars door de bospaden slingeren, genieten van uitdagende singletracks en de adrenaline voelen stijgen terwijl je enkele pittige klimmetjes bedwingt. Het is een perfecte mix van snelheid, techniek en doorzettingsvermogen.

Met een totale afstand van ongeveer 60 kilometer is de Hondsrug Classic geschikt voor zowel wedstrijdrijders als recreatieve fietsers. Of je nu een ervaren mountainbiker bent die graag de grenzen opzoekt, of gewoon wilt genieten van een geweldige dag op de fiets, deze wedstrijd is voor jou.

Schrijf je nu in voor de Hondsrug Classic en ervaar dit unieke evenement. Verleg je grenzen en geniet van de natuur We zien je graag op zondag 6 oktober aan de startlijn van de 26e editie van de Hondsrug Classic!

Deelname

 • Uitgezet parcours (2 rondes van 30 kilometer)
 • Tijdregistratie met eindklassement
 • Medische ondersteuning onderweg
 • Verzorgingspost onderweg (sportdrank en sportvoeding)
 • Uniek aandenken
 • Consumptie (drankje) na je wedstrijd

Categorieeën

 • Licentiehouders (M/V)
 • Startlicentie (M/V)
 • Bedrijfsteams
 • Cyclosportief (recreant) (M/V)

Voor bovenstaande zal er een huldiging plaatsvinden op het huldigingspodium

De licentiehouders en startlicentiehouders staan onder auspiciën van de KWNU en hierbij gelden de KNWU Mountainbikeregels.
In de categorie cyclosportief/recreant zijn gravelbikes toegestaan, houd hierbij rekening met enkele passages door mul zand/strand

Startlocatie

De startlocatie is bij het Gasselterveld in Gasselte
Houtvester Jansenweg 1, Gasselte

Route

Een week voor het evenement wordt hier de definitieve route geplaatst

Verzorgingsposten

Halvewege zal er verzorgingspost zijn met sportvoeding en sportdrank zijn.

 • +- 30km

Parkeren

Er kan gratis geparkeerd worden nabij het evenementen terrein. Volg hierbij de aanwijzingen op van de verkeersregelaars/parkeerwachten

Teamplekken

Nabij start/finish zal er de mogelijkheid bestaan om een teamplek/bedrijfsplek te reserveren:

Afmeting teamplaats: 8×5 meter
Kosten teamplaats: €50

Met je bedrijf partner worden van het evenement? Neem dan contact op met alex@exventure.nl en vraag naar de mogelijkheden

Voor reserveren teamplaats klik hier