Nieuwe organisator voor Hondsrug Classic


Op 1 oktober zal de Hondsrug Classic georganiseerd gaan worden. Het mountainbike evenement in het Drentse Gasselte was afgelopen jaar het NK Mountainbike marathon. Al sinds 1996 wordt het georganiseerd en beleven vele mountainbikers, toppers en recreanten, er veel plezier aan. Organisatoren Wim en Ilse Jansen van Jansen Event Sport Management stoppen, maar wisten het stokje qua organisatie door te geven.
Wim Jansen wil vanwege andere prioriteiten zijn sport- en eventwerkzaamheden anders inrichten, dochter Ilse heeft een andere professionele uitdaging gevonden. De continuïteit van de Hondsrug Classic stond daarmee op de tocht. In Exventure Sports & Events is een organisator gevonden die het evenement wil voortzetten. Exventure organiseert meerdere mountainbike evenementen, zoals bijvoorbeeld de internationale Vittoria 3 Nationscup op de VAM berg, diverse strandraces langs de kust, afgelopen jaar nog het NK Mountainbike in Spaarnwoude en Vredestein Cycling Zandvoort.

Wim Jansen en Alex Schuttert van Exventure kennen elkaar al jarenlang vanuit de mountainbikesport. Schuttert: ’Toen Wim ons vroeg of we de Hondsrug Classic wilden voortzetten waren wij direct enthousiast. Als deelnemer heb ik dit event meermaals gefietst en mijn collega Leroy Schnieders heeft Ilse en Wim Jansen in het verleden meermaals geassisteerd en kent de Hondsrug Classic dan ook organisatorisch goed. Erg leuk dat Wim ons hiervoor gevraagd heeft.’

Achter de schermen zijn de voorbereidingen al begonnen om voor zowel voor wedstrijdrijders als recreanten een mooie wedstrijd te realiseren. De inschrijving gaat binnenkort open.

Foto: © Sportfoto